Καλή Σχολική Χρονιά

Posted in: ΝΕΑ
Tags: , , , ,

11051153_10153147696952884_685639357_n

Το Μουσείο Κλασικού & Ιστορικού Αυτοκινήτου, εύχεται σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές να έχουν μία καλή και δημιουργική εκπαιδευτική χρονιά!

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Μουσείο μας, είναι έτοιμο να υποδεχτεί μαθητές κάθε ηλικίας και να τους ξεναγήσει στο χώρο δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την εξέλιξη του αυτοκινήτου μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Σε ένα χώρο 1000 τ.μ., μπορείτε να θαυμάσετε μία εσωτερική συλλογή 70 ιστορικών και κλασικών αυτοκινήτων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους εκτίθενται παλιά λεωφορεία και τα πρώτα γεωργικά τρακτέρ που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο.

Τα πρωτότυπα εκθέματα καλύπτουν έναν αιώνα αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού ο βετεράνος της συλλογής, την παρούσα χρονική στιγμή, είναι ένα Ford ”T” του 1912 ενώ το νεότερο όχημα, ένα συλλεκτικό κομμάτι του 2004. Η συλλογή περιλαμβάνει την υπερθωρακισμένη προεδρική «Cadillac» που κατασκεύασε ειδικά η Αμερικανική κυβέρνηση για να τη δωρίσει στον Πρόεδρο Μακάριο Γ’ το 1977. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τα παιδία θα αποτελέσει το αυθεντικό διάσημο αυτοκίνητο «Mini» με την κλειδαριά στο πλάι που οδηγούσε ο Мr. Bean στην ομώνυμη σειρά. Παράλληλα οι μαθητές, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η «σιδηρά κυρία» Margaret Thatcher, μάρκας Rover P5 του 1973.

Ο κάθε μαθητής, μπορεί να απολαύσει μια διαφορετική και συνάμα αξέχαστη εμπειρία γνωρίζοντας τα διάφορα είδη αυτοκινήτων και μαθαίνοντας την εξέλιξη και την ιστορία τους.

Το μουσείο προσφέρεται για ομαδικές επισκέψεις σχολείων ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

 Με κάθε επίσκεψη στο μουσείο περιλαμβάνεται ειδικά διαμορφωμένη ξενάγηση με βάση την ηλικία των μαθητών, προβολή ταινίας για την ιστορία του αυτοκινήτου, καθώς και ειδικά διαμορφωμένο σεμινάριο οδικής ασφάλειας για μαθητές. Παράλληλα, για μαθητές τεχνικών σχολών με κατεύθυνση τη μηχανική, μπορεί να προσφερθεί εξειδικευμένο δίωρο σεμινάριο σε θέματα μηχανικής των αυτοκινήτων επεξηγώντας και δείχνοντας τις αλλαγές πουν επήλθαν μέσα από το χρόνο, στα αυτοκίνητα του μουσείου μας.

 Το μουσείο μπορεί να δεχτεί επισκέψεις σχολείων καθημερινά. Θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε και το δικό σας σχολείο σε ειδικά διαμορφωμένη χαμηλή τιμή, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο 7000 9000.

 Καλή Σχολική Χρονιά!

IMG_0332

 

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options