Καλή Σχολική Χρονιά

Posted in: ΝΕΑ
Tags: , , , , ,

Το Μουσείο Κλασικού & Ιστορικού Αυτοκινήτου, εύχεται σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές να έχουν μία καλή και δημιουργική εκπαιδευτική χρονιά!

Εγκατεστημένο σε ένα χώρο 3000 τ.μ. στην οδό Επιμηθέως στη Λεμεσό, όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Μουσείο μας, είναι έτοιμο να υποδεχτεί μαθητές κάθε ηλικίας και να τους ξεναγήσει στο χώρο δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την εξέλιξη του αυτοκινήτου μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Η πρωτότυπη συλλογή περιλαμβάνει 100 ιστορικά και κλασικά οχήματα, καλύπτοντας έναν αιώνα αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού ο βετεράνος της συλλογής, την παρούσα χρονική στιγμή, είναι ένα Ford ”T” του 1912 ενώ το νεότερο όχημα, ένα συλλεκτικό κομμάτι του 2004. Η συλλογή περιλαμβάνει την υπερθωρακισμένη προεδρική «Cadillac» που κατασκεύασε ειδικά η Αμερικανική κυβέρνηση για να τη δωρίσει στον Πρόεδρο Μακάριο Γ’ το 1977. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τα παιδία θα αποτελέσει το αυθεντικό διάσημο αυτοκίνητο «Mini» με την κλειδαριά στο πλάι που οδηγούσε ο Мr. Bean στην ομώνυμη σειρά. Παράλληλα οι μαθητές, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η «σιδηρά κυρία» Margaret Thatcher, μάρκας Rover P5 του 1973.

Ο κάθε μαθητής, μπορεί να απολαύσει μια διαφορετική και συνάμα αξέχαστη εμπειρία γνωρίζοντας τα διάφορα είδη αυτοκινήτων και μαθαίνοντας την εξέλιξη και την ιστορία τους μέσα από το πέρασμα του χρόνου και πέρα από την ιστορία του αυτοκινήτου, να γνωρίσει το βασικό οικιακό εξοπλισμό ενός παραδοσιακού κυπριακού σπιτιού αλλά και όλα τα γεωργικά εργαλεία που χρησιμοποιούνταν παλαιοτέρα στο νησί.

Το μουσείο προσφέρεται για ομαδικές επισκέψεις σχολείων ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα και υπάρχει μειωμένη τιμή εισιτηρίου εισόδου.

Με κάθε επίσκεψη στο μουσείο περιλαμβάνεται:

  • Ειδικά διαμορφωμένη ξενάγηση με βάση την ηλικία των μαθητών, (περίπου 45 λεπτά). (Για τεχνικές σχολές προσφέρεται εκτενέστερη ξενάγηση με λεπτομερή ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων).
  • Προβολή ταινίας για την ιστορία του αυτοκινήτου, (15λεπτά) καθώς και
  • Ειδικά διαμορφωμένο σεμινάριο οδικής ασφάλειας για μαθητές (περίπου 35-45 λεπτά).

Το μουσείο μπορεί να δεχτεί επισκέψεις σχολείων καθημερινά. Θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε και το δικό σας σχολείο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο 7000 9000.

Για περισσότερες πληροφορίες, ή για να διευθετήσουμε μαζί την επίσκεψή σας, μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Αννίτα Κυριάκου, στα τηλέφωνα 7000 9000 ή 99 252626

ή/ και στο cyprusmotormuseum@cytanet.com.cy

Καλή Σχολική Χρονιά!

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options