ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Posted in: Uncategorized
Tags:
episkepseis-foto-2i
Το πρώτο Κυπριακό Μουσείο Κλασικού και Ιστορικού  Αυτοκινήτου που βρίσκεται στη Λεμεσό, είναι έτοιμο και το 2017 να υποδεχτεί και να παρασύρει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα ταξίδι ενός αιώνα αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η πρωτότυπη συλλογή βρίσκεται σε ένα χώρο 3000τ.μ. και περιλαμβάνει πέραν 100 ιστορικών και κλασικών οχημάτων. Ανάμεσα του η υπερθωρακισμένη προεδρική «Cadillac» που η Αμερικανική κυβέρνηση δώρισε στον Πρόεδρο Μακάριο Γ’ και ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η «σιδηρά κυρία» Margaret Thatcher, μάρκας Rover P5 του 1973.
Iδιαίτερο ενθουσιασμό θα φέρει στους μαθητές το αυθεντικό διάσημο «Mini» με την κλειδαριά στο πλάι που οδηγούσε ο Мr. Bean στην ομώνυμη σειρά. Βετεράνος της συλλογής ένα Ford T του 1912!

Ο κάθε μαθητής, μπορεί να απολαύσει μια διαφορετική και συνάμα αξέχαστη εμπειρία γνωρίζοντας τα διάφορα είδη αυτοκινήτων και μαθαίνοντας την εξέλιξη και την ιστορία τους μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Πέρα από  αυτά, θα γνωρίσει το βασικό οικιακό εξοπλισμό ενός παραδοσιακού κυπριακού σπιτιού αλλά και όλα τα γεωργικά εργαλεία που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα στο νησί.

Με κάθε επίσκεψη στο μουσείο περιλαμβάνεται:

  • Ειδικά διαμορφωμένη ξενάγηση με βάση την ηλικία των μαθητών, (περίπου 45 λεπτά). (Για τεχνικές σχολές  προσφέρεται  εκτενέστερη  ξενάγηση με λεπτομερή ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων περίπου 2 ωρών).
  • Προβολή ταινίας για την ιστορία του αυτοκινήτου, (15λεπτά) καθώς και
  • Ειδικά διαμορφωμένο σεμινάριο οδικής ασφάλειας για μαθητές (περίπου 35-45 λεπτά).
  • Επιπρόσθετα υπάρχει χώρος για να απολαύσουν το σνακ τους και μπορούν να προσφερθούν ποπ- κορν και δημιουργία κατασκευής.

Το μουσείο μπορεί να δεχτεί επισκέψεις σχολείων καθημερινά. Θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε και το δικό σας σχολείο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο 7000 9000.

Η μειωμένη τιμή εισιτηρίου ανά μαθητή είναι 3ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, ή για να διευθετήσουμε μαζί την επίσκεψή σας,  μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Αννίτα Κυριάκου, στα τηλέφωνα 7000 9000 ή 99 252626
ή/ και στο cyprusmotormuseum@cytanet.com.cy

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options