ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Posted in: ΝΕΑ
Tags:

Το πρώτο «Μουσείο Ιστορικού και Κλασικού Αυτοκινήτου» στην Κύπρο εγκαινιάστηκε το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου και άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσο Μητσόπουλο στην παρουσία πολιτειακών αξιωματούχων, εκκλησίας και πλήθους κόσμου.
«Η δημιουργία του πρωτότυπου αυτού χώρου, που αποτελεί το επιστέγασμα προσπαθειών αρκετών χρόνων, αγάπης και αφοσίωσης προς το ιστορικό όχημα, συνιστά μια καινοτομία για τα σημερινά κυπριακά δεδομένα και θέτει το θέμα του ιστορικού αυτοκινήτου σε νέα προοπτική», ανέφερε σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Μουσείου ο κ. Μητσόπουλος.
Εξήγησε πως μέσα από μια διαδραστική εμπειρία δίνεται στον επισκέπτη η δυνατότητα να παρακολουθήσει την προβολή ταινίας για την ιστορία του αυτοκινήτου, καθώς επίσης και ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια οδικής ασφάλειας που απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ενίσχυση της οδικής κουλτούρας και συνείδησης και κατ’ επέκταση την προώθηση της ασφαλούς οδήγησης.
Ο ιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος του Μουσείου, κ. Ντίμης Μαυρόπουλος, στην ομιλία του ανέφερε ότι στόχος του μουσείου «είναι να αποτελέσει κύτταρο πολιτισμού και να διδάξει στους νεότερους την ιστορία και την εξέλιξη του αυτοκινήτου».
Οι παρευρισκόμενοι και οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν περίπου 70 κλασσικά, ιστορικά κια συλλεκτικά οχήματα, ανάμεσα τους η υπερθωρακισμένη προεδρική Κάντιλακ που κατασκεύασε ειδικά η Αμερικανική κυβέρνηση για να τη δωρίσει στον Πρόεδρο Μακάριο Γ’ το 1977, ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η «σιδηρά κυρία» Margaret Thatcher, μάρκας Rover P5 του 1973 και το διάσημο αυτοκίνητο «Mini» του Мr. Bean.
Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου του μουσείου, του Σαββατοκυρίακου 1ης και 2 Φεβρουαρίου, θα διατεθούν στο ίδρυμα Θεοτόκος και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο θα διατίθεται σε κοινωφελή και φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό ολόχρονα κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 – 16:00, αλλά μπορεί να δεχτεί ομάδες επισκεπτών και σε άλλες μέρες και ώρες κατόπιν συνεννόησης.
Το Μουσείο βρίσκεται στην οδό Δημήτρη Παπανικολή 15 στον Ύψωνα και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 7000 9000 ή 99 252626.

Click Here to view Photos of the Opening Ceremony.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options